fbpx

Vær din egen bedste ven

Jeg postede i går på instagram at jeg havde et meget personlig nytårsfortsæt.

Det omhandler hverken hvordan jeg ser ud, træning eller kost som det normalt ville gøre.

Jeg har det sidste år arbejdet EKSTREMT meget med mig selv. Jeg har gået til samtaler ved lægen efter min stress periode sidste vinter, gået til meta kognitiv terapi, hvor jeg virkelig fik arbejdet med mine tanker. Jeg har læst mere end jeg nogensinde har gjort i hele min skoletid 😀 Hørt diverse podcasts. Startet hos min coach Jacob Beermann som har hjulpet mig ifht de fysiske smerter, jeg har haft de sidste par år og som har spændt ben for min træning. 

2018 var virkelig et år, hvor jeg skulle kigge indad og mærke hvad der skal til for at JEG har det godt. 

Jeg har det med altid, at sætte andre mennesker først. Og i mit forhold de sidste par år mistede jeg virkelig mig selv. Jeg lyttede ikke til mit hjerte, min mavefornemmelse og hvad JEG havde brug for. Jeg levede i håbet, om at det nok skulle blive godt og gå væk af sig selv. Men det gjorde det aldrig og jeg kunne til sidst slet ikke kende mig selv.

En hverdag med jalousi, ondt i maven, ked af det, følelsen af ikke at føle sig god nok, frygten for at blive forladt og være alene styrede mine dage. 

Det eneste tidspunkt jeg ikke mærkede og følte dette, var når jeg arbejdede. Og hvad gør man så? Ja, så arbejder man bare endnu mere for det er der, jeg havde det bedst og havde mest ro.

Men for meget arbejde gjorde også, at jeg ikke kunne finde ro om aftenen og derved havde søvnproblemer, uro i benene og afbrudt søvn i knap 1 år. 

Det var altså en rigtig dårlig rytme, at jeg var kommet ind i. Og når mine nære og min eks spurgte hvad det var der var galt? hvorfor jeg var ked af det? Sur? etc. Så kunne jeg ikke svare på det, for jeg vidste det simpelthen ikke!! 

Jeg havde ingen kontakt til mig selv og mine følelser. Jeg kunne godt mærke det ikke føltes rigtigt, men jeg anede ikke hvad det skyldtes. 

Efter et år, hvor jeg hver dag har arbejdet på mig selv og på at finde mig selv igen er jeg endelig nået frem til, hvad det er jeg skal lære at være god til. 

Jeg skal lære at være min egen bedste ven !!! 

Skal jeg beskrive mig selv, er jeg en man virkelig kan stole på, jeg er der for de mennesker jeg holder af og har nær, jeg er loyal, kærlig, jeg tilgiver hurtigt og stræber altid efter at være en god ven. Bare ikke overfor mig selv!

What??? skal man også være en ven overfor sig selv??? 

Min konklusion på det sidste års arbejde med og på mig selv er det klart min største svaghed. Jeg prioriterer slet ikke mig selv.

Så dette års fokus er: Jeg skal være min egen BEDSTE ven. 

Jeg skal lytte til min mavefornemmelse.

Sige fra når noget ikke føltes rigtig.

Sige nej tak, hvis der er noget jeg ikke har tid og overskud til.

Ikke lade andres mening om mig påvirke mig.

Har mennesker en dårlig dag, har det ikke noget med mig at gøre.

Jeg er god nok som jeg er.

Bruge energi på mennesker der vil mig det godt.

Tilgive mig selv, hvis jeg laver fejl. 

Stoppe op en gang imellem og give mig selv et lille skulderklap for hvor jeg er.

Droppe de høje forventninger om hvad jeg burde have gjort og nyde det jeg har fået gjort.

Være ærlig overfor mig selv.

Lave ting der gør mig glad.

Det er meget vildt at sætte ord på dette. Og endnu vildere at dele det med jer. Men hvis der er noget de socialemedier har lært mig, så er det at mange mennesker dealer med de samme ting så hvorfor ikke dele det. 

Jeg har altid følt mig alene, med mine åndssvage tanker og jeg troede jeg var bims i låget, så turde ikke dele det.

Jeg har med tiden lært at mange mennesker har svære tanker og at det er HELT NORMALT. Det handler om hvordan man tackler disse tanker og hvilket man vælger at tage sig af.

Jeg vil derfor rigtig gerne dele dette nytårsfortsæt med jer.

Har i nogle nytårsfortsæt?

Lille råd: ingen urealistiske målsætninger, hvor du tager munden for fuld. Nøjes evt. med 1 ting til at starte med. Når du så når dette kan du arbejde mod et nyt mål. 

Jeg har været klar til at sige farvel til 2018 længe.

Ser frem til 2019 og hvad det har at byde på, lære mig selv endnu bedre at kende og udvikle mig.

Rigtig godt nytår <3